• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Kuchnia szwedzka: Przepisy na kottbullar i smorgastarta

Żywność ekologiczna jest przeważnie uważana za niezwykle zdrową. Dzieje się tak ponieważ produkty ekologiczne są aktywowane przy użyciu pewnych ściśle określonych reguł. W szczególe nie mogą być sztucznie adiustowane. Świadczy to, że na przykład ekologiczne warzywa mogą wyglądać mniej atrakcyjnie niż położone obok w sklepie te same artykuły z nieekologicznych upraw. Mamy prawo jednakże posiadać pewność, że do ich wytworzenia nie użyto środków sztucznych. Człowiek nie interweniował też w ich genotyp. Ekologiczne jarzyny powstały w sposób naturalny. To powoduje, że nie zawierają jakichkolwiek ulepszaczy. Są przez to zdrowsze, jak Sklep Fungopol – Grzyby Marynowane, Suszone, Mrożone. To samo dotyczy innych towarów spożywczych. Ekologiczne mięso będzie wywodziło się z takich hodowli, w jakich zwierzęta mają zagwarantowane jak najlepsze warunki życia. Nie są również sztucznie dokarmiane w celu podniesienia ich wagi. Tak samo rzecz ma się na przykład z jajkami. Te pochodzące z ekologicznych ferm kurzych na pewno będą bogatsze w różnorodnego typu wartości odżywcze. Skutkiem tego należałoby jeść żywność ekologiczną.

1. Dowiedz się teraz

2. Przejrzyj

Kuchnia węgierska: Przepisy na gulasz i langosze

Categories: Kulinaria

Comments are closed.