• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Zdrowa dieta a zdrowie układu pokarmowego.

Dieta kapuściana bazuje na tym, że do jadłospisu codziennego dodaje się rozległą ilość warzyw. Warzywa to bardzo bogate źródło witamin, mikroelementów, a nawet błonnika. To naturalnie dzięki ich spożyciu, jelita się dezynfekują, nadmiar kilogramów maleje oraz człowiek czuje się zdrowszy. Jest to dieta krótkotrwała ze względu na braki białka oraz wapnia, których człowiek także pragnie, a nie ma ich w warzywach – wypróbuj http://www.nasz-psycholog.pl. Kluczowym daniem tej diety jest zupa zrobiona z warzyw, w zasadzie kapusty włoskiej. Można ją jeść bez ograniczeń. Do tego trzeba pić niemało mineralnej wody niegazowanej, nawet 2-3 litry dziennie. To, czego nie wolno, to jadać słodyczy ani cukru. Tak samo alkohol jest zabroniony. Towary zbożowe oraz mleczne wolno jeść dopiero w następnym etapie kuracji. Jest to w większości wypadków 5 dzień stosowania diety. Zaletą jej stosowania jest dostępność dla wszystkich ludzi, nadzwyczaj chwalona przez osoby zapracowane, nie mające czasu na jedzenie. Na domiar tego bogata jest w błonnik, który ma kolosalne znaczenie dla odchudzania oraz zdrowia.

1. Kliknij tutaj

2. Czytaj dalej

3. Wejdź

4. Przeczytaj to

Walka z nadciśnieniem tętniczym u młodych dorosłych.

Categories: Medycyna

Comments are closed.