Nowe metody diagnostyki medycznej.
Wypracowano systemy żywienia się, które są sporym orężem, zapobiegającym powstawaniu miażdżycy. Wśród nich jednym z kluczowych jest dieta regulująca poziom lipidów, określana również inaczej dietą niskocholesterolową. W odczuciu dużej grupy ludzi, cholesterol jest jednym z najogromniejszych nieprzyjaciół organizmu. Tu błonnik witalny to korzystne zagadnienie w takich kwestiach. Prawda jest niemniej jednak taka, że cholesterol odgrywa zwłaszcza istotną rolę chociażby w kształtowaniu błon komórkowych, przewodzeniu impulsów nerwowych czy wytwarzaniu witaminy D. Zalet cholesterolu wolno by wymienić zdecydowanie znacznie więcej, ale najważniejsze jest to, aby utrzymywał się on w ciele, na ściśle określonym poziomie. Wszystkie problemy powiązane z oddziaływaniem cholesterolu wynikają z jego nadmiaru. Jako fachowiec wykreuje godziwą dietę regulującą poziom lipoprotein, którymi są cząstki cholesterolu połączone z odpowiednimi białkami komunikacyjnymi. W diecie antycholesterolowej powinny znaleźć się między innymi chude mięso bogate w karnitynę i rośliny strączkowe i warzywa korzeniowe zawierające w składzie błonnik.
1. Przeczytaj więcej
2. Wejdź
3. Zobacz teraz
4. Zobacz stronę
Choroby płuc: Diagnoza i terapia.